Kare Conradi

KÅRE CONRADI

Kåre Conradi kom til Nationaltheatret rett fra Statens Teaterhøgskole i 1995 og debuterte på Hovedscenen mot Espen Skjønberg i "Nathan den vise"av Lessing. Etter to år med varierte oppgaver ved hovedscenen og amfi (bl.a. "Skylight" "Erasmus Montanus" " Paul Lange og Tora Parsberg" og som den onde greven i "Reisen til Julestjernen"), dro Kåre til Trøndelag Teater hvor han åpnet det nye teatret som Tony i "West Side Story". Deretter fulgte Tom i "Glassmenageriet" og Zolen i "Bør Børson"

Trondheimsperioden ble avsluttet med tittelrollen i "Hamlet" før han satte kursen mot England for å studere klassisk teater ved The London Academy of Music and Dramatic Art. Her fikk han kontrakt med agentbyrået Conway Van Gelder, ett byrå som han har ett meget godt sammarbeid med i dag. Vel hjemme ved Nationaltheatret i 99 ble han fast ansatt skuespiller ved Nationaltheatret. Han var han blant annet vertskap sammen med Christian Skolmen og daværende teatersjef Ellen Horn under 100-års forestillingen 1. september 1999. Sesongen 1999/2000 avsluttet han med hovedrollen i Ibsens "De unges Forbund" samt kvinnebedåreren Jean Blom i Alex Brinchmanns "Karusell" i muntert samspill med Kjersti Elvik og Kim Haugen.

Fra fjernsynsskjermen har vi fra tidlig av sett Kåre som Kjetil i den nordiske samproduksjonen "Hotel Oslo", Anne Holt- filmatiseringen av "Blind Gudinne" og "Salige er de som tørster" og som Welhaven i den svensk/norske "I romantisk tid". Han spilte også hovedrollen i Espen Sandberg og Joachim Rønnings kortfilm "Dag1", samt filmen "Sofies Verden" for å nevne noe. I senere tid har han gjort stadig mer tv, bl.a som Roald Amundsen i "Arctic Passage" for PBS/ITN, " Størst av alt" og "Hunter 2" for NRK, og filmer som "37 1/2", "Den siste revejakta", "Wide Blue Yonder" og "Kong Curling".

Kåre fikk Nationaltheatrets Venners pris i 1997 og Trøndelag Teaters Venners pris 1998. Han ble utnevnt til festspillkunstner for Vestfold Festspillene sommeren 2000 hvor han blant annet spilte "Dagbok fra Beograd" et initiativ han tok om å gjøre Ljubisa Rajics dagbok under krigen i tidligere Jugoslavia til teatermonolog. Med på laget fikk han regissør Terje Mærli og Kåre tilbrakte også en uke i Beograd sammen med Rajic.

Han var kunstnerisk leder for Torshovteatret sesongen 200-2003 sammen med Øystein Røger, Kjersti Elvik og Ågot Sendstad. I Torshovgruppa har han spilt Direktør Holzknecht i "Cirkus" av Pavel Kohout, og bidro deretter med grotesk mimikk i "Vi er ikke kaker" i regi av Oskaras Korsunovas, begge fra våren 2001. Så medvirket han som mørsyngende tango-engel i "I Hired A Contract Killer", deretter suksessen "Stones in his pockets" av Marie Jones, "Skyggen" av H. C. Andersen og "Pianisten" av Jo Strømgren. Strømgren regisserte også gruppa i Ibsens "Når vi døde vågner". I tilegg var Kåre nesten ugjenkjennelig som Rotta i "Det suser i sivet". I 2010 var han tilbake på Nationaltheatret hovedscene som den voksne Alexander i Ingmar Bergmans "Fanny og Alexander".

Utover sin skuespillerrolle er Kåre også etter hvert blitt berømmet for sitt sangtalent og engasjerer seg i flere musikkprosjekt, bl.a. med storband. Sist i 2008 på ærverdige London Palladium. Han tar også av og til oppdrag som konferansier og diktoppleser. Kåre Conradi har gjort flere opplesninger og hørespill for NRK Radio og Fjernsyn. Han har lest inn en rekke lydbøker, blant annet bøkene om Aldo Monrad av Arne Berggren, eventyr av H. C. Andersen og "Profeten" av Kahil Gibran. Musikalsk jobber han tett med spesielt to musikere -Gitarist Hans Mathisen og pianist Helge Lien.

I 2011 var Kåre involvert i en rekke spennende nye prosjekter på både scene, tv og film i Norge såvel som i utlandet, inkludert en av hovedrollene i Nicholas Lloyd Webbers "The Little Prince" i Dublin.

Kare Conradi

Løvekvinnen

Kåre Conradi spiller i John M. Jacobsens Løvekvinnen som åpner den 44. norske filmfestivalen i Haugesund 21. august. Se trailer.

 
Kare Conradi

Hedda for Richaard III

Kåre Conradi vant en Hedda-pris for sin kritikerroste rolle som Richard i Richard III på Nationaltheatret. Les mer.

 
Kare Conradi

På Jorden Et Sted

Komponist og pianist Kåre Grøttum har fått med seg bl.a. Kåre Conradi til CD-prosjektet "På jorden et sted. Les mer...

 
Kare Conradi

Månelyst i Flåklypa

I 2018 får vi nok en gang høre Kåre Conradi som sjefsredaktør Pløsen i "Solan og Ludvig - Månelyst i Flåklypa".