Folket strømmer til «Flåklypa»

Nov 17, 2013

Besøkstallene for åpningshelgen vitnet om en kjempesuksess allerede, kun «Kon-Tiki» er sett av flere i premierehelgen de siste årene.137.000 så filmen i løpet av den første helgen. Og denne uken har publikumstilstrømmingen fortsatt. De siste tallene fra Norske Filmbyråers Forening viser at 223.136 har løst billett til sammen.

En film kan gjerne gjøre det godt i åpningshelgen, men dersom ryktene går om en dårlig film faller besøkstallene fort. Det har på ingen måte skjedd med «Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa», mener VGs filmanmelder Borghild Maaland.

- Det virker unektelig som om den nye Flåklypa-filmen har bestått publikumsprøven. Tallene fra første helg var skyhøye, men det er vel så imponerende at nesten 50 000 har sett filmen de første fire ukedagene. Det tyder på Flåklypa-feber, sier Maaland, og forsøker å forklare suksessen:

- Jeg tror de har truffet planken med den nye filmen fordi kjernen av Aukrusts univers er beholdt, og at den lune humoren er den samme. Filmen har ikke helt samme originalitet og imponerende overraskelser som Flåklypa Grand Prix, men den byr på gode gjenkjennelser i persongalleriet. Det blir spennende å se om interessen er så stor at filmen runder en million tilskuere.

Maaland anmeldte filmen for VG og ga terningkast 5.

Årets best besøkte norske film er «Gåten Ragnarok», som ved siste telling er sett av 238.000. Den har gått seks uker på kino, og vil garantert passeres av «Flåklypa» allerede i kveld, etter én uke på kino.

Produsent Cornelia Boysen er en fornøyd dame i dag.

- Dette er kjempegøy og det viser at vi har en bred målgruppe som liker filmen, sier Boysen som ikke tar sjansen på å tippe hvilket tall filmen ender opp med.

- Noe totaltall er umulig å si. Det kommer helt an på hvordan den holder seg fremover.

(Kilde: VG)

Kare Conradi

Løvekvinnen

Kåre Conradi spiller i John M. Jacobsens Løvekvinnen som åpner den 44. norske filmfestivalen i Haugesund 21. august. Se trailer.

 
Kare Conradi

Hedda for Richaard III

Kåre Conradi vant en Hedda-pris for sin kritikerroste rolle som Richard i Richard III på Nationaltheatret. Les mer.

 
Kare Conradi

På Jorden Et Sted

Komponist og pianist Kåre Grøttum har fått med seg bl.a. Kåre Conradi til CD-prosjektet "På jorden et sted. Les mer...

 
Kare Conradi

Månelyst i Flåklypa

I 2018 får vi nok en gang høre Kåre Conradi som sjefsredaktør Pløsen i "Solan og Ludvig - Månelyst i Flåklypa".