Norsk på engelsk

May 30, 2012

Fra Skottland...

I 2007 dro Kåre Conradi, Hans Mathisen (og tilhørende turnémanager med videokamera) til Skottland for å teste et nytt konsept: Norske sanger på engelsk.

I sekken hadde de alt fra "De skulle begrave en konge stor" til "So ro lille mann" og "Eg kviskrar ditt navn" blandet med engelske sanger, inkludert perlen fra Ayrs store poet Robert Burns: "My love is like a red, red rose". 

Kunne det fungere?

Etter en noe utradisjonell uke med opptredener på kaffebarer i Stirling, Glasgow, Edinburgh og Ayr, kunne trekløveret konkludere med at svaret på dette spørsmålet var definitivt ja.


...til Draaben

På søndag 27.05.12 viste det seg at svaret fremdeles var ja, i enda større grad. Samme konsept, men foran et publikum som faktisk kjente igjen sangene de ble servert - i ny innpakning.

En av låtene som ble til i Skottland var oversettelsen av "Du ska få en dag i mårå" av Prøysen, en sang Conradi startet konserten på Draaben med.

Vestfold Blad melder om stor stemning og tilhørende latter da det sank inn hvilken sang det var som faktisk ble fremført. Blant annet er ikke "Kaptein Sortebill" på engelsk med jazzarrangement noe man får høre hver dag.

Conradi opptrådte denne kvelden sammen med Mathisen, Haddy N'jie og saksofonist Øystein Trollsås.

 

Bilde: Derek Mark Chapman, Glasgow

Kare Conradi

Løvekvinnen

Kåre Conradi spiller i John M. Jacobsens Løvekvinnen som åpner den 44. norske filmfestivalen i Haugesund 21. august. Se trailer.

 
Kare Conradi

Hedda for Richaard III

Kåre Conradi vant en Hedda-pris for sin kritikerroste rolle som Richard i Richard III på Nationaltheatret. Les mer.

 
Kare Conradi

På Jorden Et Sted

Komponist og pianist Kåre Grøttum har fått med seg bl.a. Kåre Conradi til CD-prosjektet "På jorden et sted. Les mer...

 
Kare Conradi

Månelyst i Flåklypa

I 2018 får vi nok en gang høre Kåre Conradi som sjefsredaktør Pløsen i "Solan og Ludvig - Månelyst i Flåklypa".