Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa

Sep 7, 2013

Kilde: Filmweb

Solan, Ludvig og Reodor er tilbake. Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidene-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, så er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm. For å tukle med naturen... Det er farlig det.

Kjell Aukrusts folkekjære figurer Solan, Ludvig og Redor Felgen er snart tilbake på det store lerret. "Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa" er en stop-motion dukkefilm. Filmen er basert på boka "Solan og Ludvigs jul" av Harald Sommerin Simonnæs, og basert på karakterer fra Kjell Aukrusts univers.

Rasmus A. Sivertsen har regi. Han er for tiden Norges mestproduserende animasjonsregissør. Han står bak bl.a "Pelle Politibil går i vannet" og "Kurt blir grusom". Neste år er han aktuell med "Pelle Politibil på sporet" i tillegg til "Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa".

Produksjonsselskapet Maipo Film ved produsent Cornelia Boysen står bak prosjektet, i tett samarbeid med Qvisten Animation og Kari og Kjell Aukrusts Stiftelse. Sammen har de funnet tilbake til Aukrusts originale tegninger av Solan, Ludvig, Redor Felgen og Flåklypauniverset, og de lager nå en helaftens dukkefilm for hele familien basert på dette materialet.

I rollene

REODOR FELGEN - Trond Brænne

LUDVIG - Trond Høvik

SOLAN GUNDERSEN - Kari-Ann Grønsund

FRIMAND PLØSEN - Kåre Conradi

MELVIND SNERKEN - Jon Brungot

PRESSEROBOTEN - Anders Bye


Produksjonsselskap: Maipo Film
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon AS


I pressen

Han er årets "Flåklypa"-skurk - VG

Kare Conradi

Løvekvinnen

Kåre Conradi spiller i John M. Jacobsens Løvekvinnen som åpner den 44. norske filmfestivalen i Haugesund 21. august. Se trailer.

 
Kare Conradi

Hedda for Richaard III

Kåre Conradi vant en Hedda-pris for sin kritikerroste rolle som Richard i Richard III på Nationaltheatret. Les mer.

 
Kare Conradi

På Jorden Et Sted

Komponist og pianist Kåre Grøttum har fått med seg bl.a. Kåre Conradi til CD-prosjektet "På jorden et sted. Les mer...

 
Kare Conradi

Månelyst i Flåklypa

I 2018 får vi nok en gang høre Kåre Conradi som sjefsredaktør Pløsen i "Solan og Ludvig - Månelyst i Flåklypa".